#VekoDream

24.05.2021: PRESSEMELDING FRA VOSS FOLKEHØGSKULE, TIKTOK OG EKSTREMSPORTVEKO

Hiv deg ut i årets største opplevelse på Voss med TikTok

Elever ved Norges luftigste folkehøgskulelinje har tatt initiativ til å gi bort en drømmedag på Ekstremsportveko. Etter at de selv har hatt sitt livs år på Voss med adrenalinfylte opplevelser og nye venner, ønsker de å gi tilbake til andre som har hatt et mindre sosialt og krevende år med pandemi. 

Under TikTok-konkurransen de har kalt #VekoDream ønsker de å realisere en drømmedag under Ekstremsportveko til tre heldige vinnere. Det er det mange som hadde fortjent nå, mener elevene ved Voss folkehøgskule.

Elevene ved folkehøgskulen har i løpet av skoleåret nemlig startet en TikTok-konto som plutselig har tatt helt av; Kontoen har nå over en halv million følgere og videoer med flere millioner visninger. Her har vi fått et innblikk i nærområdene som kan skilte med rafting, vindtunnel, fjordpadling, rappellering, paragliding, fallskjermhopping og mye mer. 

- Ett år på Voss Folkehøgskule har gjort drømmer enn ikke visste at en hadde til virkelighet, sier Gyrid Øygard. Skitur midt i September, bygge skaterampe inne på klasserommet og reise på fallskjermhopping over heimbygdene våre fordi korona ikke lot oss reise på utenlandstur. I ekstremsportsbygda Voss ligger alt til rette for de sjukeste opplevelsene, og det at jeg har fått dele de med fantastiske medelever har gjort det hele perfekt. Samholdet vi har fått gjennom året er helt unikt og det setter jeg stor pris på.

Under Ekstremsportveko i sommer blir det klassegjenforening for å hjelpe til med drømmedagen. Elevene på den fartsfylte linja er godt vant med å lage TikTok-videoer, men forteller at det er enkelt å bli med i konkurransen også hvis man er ny bruker. Etter å ha spilt inn en video hvor man forklarer hvorfor en selv eller noen man kjenner fortjener en drømmedag, er det viktigste å bruke #VekoDream som hashtag.


Livskraft

Det er ikke første gangen noen har mulighet til å få en drømmedag på Ekstremsportveko. I 2016 fikk Stig Halvorsen bli med opp i luften igjen etter en paragliderulykke på Svalbard fire år tidligere. En brå stopp for hobbyen hans slukket derimot ikke ønsket om å gjøre det han likte best. Det var kameraten hans som meldte ham på konkurransen etter å ha forstått at dette var og ble en viktig del av livet hans. - Det var helt nydelig, jeg tror jeg hadde glemt hvor deilig det faktisk er, var kommentaren til Halvorsen etter å være trygt tilbake på bakken igjen. 

- Han hadde en fantastisk historie, om livskraft og evnen til å komme tilbake som gjorde at vi ønsket å gi han en drømmedag her på Voss forteller markedskoordinator hos Ekstremsportveko, Aud Helen Singstad.

Under Ekstremsportveko oppfordres alle til å prøve å delta, også de uten samme forutsetninger som folk flest. Her har det tidligere vært samarbeid med 9Liv; en frivillig organisasjon som hjelper unge skadde eller syke til å lære å leve med sine begrensninger. På Voss ble det en spenstig løsning ved å fly paragliding med ChairPossible.

Uforglemmelige opplevelser

- Året på VossFHS er et år jeg aldri vil glemme. Vi har lært så utrolig mye, fått venner for livet og ikke minst fått opplevd ting jeg aldri kunne ha forestilt meg. Disse opplevelsene er noe vi har lyst til å dele med andre. Derfor har vi, under Ekstremsportveko, lyst til å ta med noen som fortjener en opptur i hverdagen, på en ekstrem dag sier Magnus N. Breen elev hos Voss Folkehøgskule.

Vi nølte ikke et sekund da elevene hos Voss Folkehøgskule spurte om vi ønsket å hjelpe de med å få dette i havn forteller Aud Helen. Hun fortsetter: - Det å kunne gi noen en uforglemmelig drømmedag med den mestringsgleden de kommer til å sitte igjen med, gjør noe med et menneske.

Folkehøgskoleelevene ser frem til å legge alt til rette for nettopp dette. Gyrid Øygard er klar i talen: 

- Vi er heldige som får være med på å arrangere #VekoDream. Og jeg gleder meg til å se de tre heldige få sine drømmer oppfylt. Det her blir megakult!

Henrik Zahl Partnership and community manager hos TikTok stemmer i med dette:
- Å anvende plattformen på en kreativ måte, for å skape underholdende innhold, er selve kjernen til TikTok. Dette initiativet vil definitivt skape glede blant våre brukere og vi er veldig fornøyd med at vi kan delta i dette prosjektet der noen som fortjener det skal få en drømmedag.

Ekstremsportveko går av stabelen 27. Juni - 4. Juli!

Hvordan bli med:

Alt du trenger for å bli med i konkurransen er å lage en TikTok-video. Forklar hvorfor du eller noen du kjenner fortjener en drømmedag på Voss før 15. juni. Husk å bruke hashtag #VekoDream.


Kontaktinformasjon:

Benedicte Meydel, Pressesjef, Ekstremsportveko
Epost: presse@ekstremsportveko.com

Voss Folkehøgskule TikTok:
https://www.tiktok.com/@vossfhsluft

TikTok #VekoDream:
https://vm.tiktok.com/ZMeWKVn3j/

Voss Folkehøgskule, bilder:
https://photos.app.goo.gl/vAv89xXhA9Dv8JwGA

Ekstremsportveko, bilder:
https://drive.google.com/drive/folders/1GlWfPqHB42sAYocIemoH3k8zfyWATS9x?usp=sharing

9 liv - Ekstremsportveko 2015 Today's Video:
https://vimeo.com/manage/videos/132087443

Referanse artikler fra 2016:
https://www.aftenposten.no/sport/sprek/i/0nL2J0/for-fire-aar-siden-fikk-stig-70-brudd-i-kroppen-etter-en-paragliderulyk